Få tilbud

Personvern og informasjonskapsler

Sist oppdatert: 21. mai 2024

Denne personvernerklæringen gjelder for Zennet.no (herved omtalt som “vi”, “oss”, “vår” eller “vårt”) som samler inn, bruker, beskytter eller på annen måte håndterer din personlig identifiserbare informasjon i samsvar med nettstedet vårt.

Personvernerklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre iht. personopplysningsloven § 19 og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger iht. personopplysningsloven § 18 1. ledd.

Hvilke personopplysninger samler vi inn fra de som besøker nettstedet vårt?

Personopplysninger

Nettstedet vårt kan inneholde registreringsskjemaer (f.eks. i forbindelse med kundestøtte og anmeldelser) der brukerne blir bedt om å oppgi kontaktinformasjon som navn, adresse, e-postadresse og brukernavn. Vi bruker denne informasjonen til å sende deg nyheter, oppdateringer og reklamemateriell om våre eller våre partnere sine produkter.

Vi videreformidler ikke denne informasjonen til noen andre tredjeparter enn de som arbeider med produktet eller nettstedet. Brukere kan melde seg av uønskede e-poster ved å fjerne alternativet i e-postene eller ved å ta direkte kontakt med oss.

General Data Protection Regulation (GDPR) er en lovgivning i EU som beskytter personvernet til innbyggerne. Denne lovgivningen gir deg rettigheter over hvordan dine personopplysninger blir behandlet. Vi er fullt forpliktet til å overholde GDPR. Dette betyr at vi kun samler inn personopplysninger med ditt samtykke, vi holder opplysningene dine sikre, og vi gir deg tilgang til dine data på forespørsel.

Anonym informasjon ("ikke-personlige opplysninger"):

I tillegg samler vi inn og/eller mottar og lagrer visse ikke-personlige opplysninger ("ikke-personlige opplysninger") når du samhandler med oss. Ikke-personlige opplysninger gjør det ikke mulig å identifisere enkeltpersoner. Denne informasjonsutvekslingen skjer automatisk mellom nettleseren din og våre tilknyttede selskaper eller serveren vår når du går inn på sidene våre.

Gjennom denne utvekslingen mottar vi ikke-personlige data, inkludert, men ikke begrenset til, data om nettleseren du bruker, mobil-/desktop-enhet, generelle egenskaper og metadata, OS-versjon, foretrukket språk, dato og klokkeslett for besøket ditt, henvisende nettsted og dine preferanser på våre nettsider under besøket. Vi samler inn slik statistisk informasjon om bruk som aggregerte data fra nettstedet for å gi deg en bedre kundeopplevelse.

Når samler vi inn informasjon?

Vi samler inn personopplysninger fra deg når du fyller ut et skjema eller oppgir informasjon på nettstedet vårt. Vi samler inn anonyme opplysninger automatisk når du går inn på nettstedet vårt. I tillegg kan nettstedet vårt bruke tredjeparter som Google Analytics og tredjepartsanalyse for bedre å forstå hvordan du bruker nettstedet og hvordan vi kan forbedre opplevelsen din. Gjennom dette verktøyet kan vi se trender i bruken av nettstedet vårt, for eksempel totalt antall unike brukere, populære nettsider eller artikler etter antall totale visninger osv.

Disse tredjepartene bruker piksler eller informasjonskapsler til å måle ting som gjennomsnittlig tid brukerne bruker på nettstedet eller besøkte sider, slik at vi kan lære hvordan vi kan forbedre nettstedet for deg. Hvis du vil vite mer om hvordan Google bruker data fra vår bruk av Google Analytics-informasjonskapsel, anbefaler vi at du leser Googles retningslinjer her.

Hvordan bruker vi opplysningene dine?

Vi kan bruke informasjonen vi samler inn fra deg når du registrerer deg, melder deg på nyhetsbrevet vårt, svarer på en undersøkelse eller markedsføringskommunikasjon, surfer på nettstedet eller bruker visse andre funksjoner på nettstedet på følgende måter:

  • For å tilpasse opplevelsen din og gjøre det mulig for oss å levere den typen innhold og produkttilbud som du er mest interessert i.
  • For at vi skal kunne gi deg bedre service ved å svare på kundeserviceforespørsler.
  • For å følge deg opp etter korrespondanse (live chat, e-post eller telefonhenvendelser).
  • For å håndheve tjenestevilkårene
  • Kundeanalyse

I tillegg kan vi gi personopplysninger og anonyme opplysninger til våre datterselskaper, tilknyttede selskaper eller andre tredjeparter med det formål å behandle slik informasjon på våre vegne, hovedsakelig for statistikkformål. Vi krever at slike parter behandler slik informasjon konfidensielt. Vi kan også bruke e-postadressen din til å sende oppdateringer, nyhetsbrev eller nyheter om tjenestene våre.

Du kan velge å ikke motta denne typen e-post ved å følge avmeldingslenken i den tilsendte e-posten. Vi kan, uavhengig og/eller via våre autoriserte tjenesteleverandører, samle inn anonym informasjon under bruk av nettstedet og dets tjenester. Vi kan bruke anonym informasjon eller utlevere den til tredjeparts tjenesteleverandører for å forbedre tjenestene våre, forbedre din opplevelse av nettstedet og dets tjenester og for å tilby nye tjenester fra tid til annen.

Vi kan utlevere personopplysningene dine eller informasjon du har sendt inn via nettstedet og dets tjenester hvis vi i god tro mener at utlevering av slik informasjon er nyttig eller rimelig nødvendig for å (1) overholde gjeldende lover, forskrifter, rettslige prosesser eller forespørsler fra myndighetene, (2) håndheve eventuelle avtaler vi har med deg, inkludert undersøkelser av potensielle brudd på disse, (3) oppdage, forhindre eller på annen måte håndtere svindel eller sikkerhetsproblemer, (4) beskytte mot skade på rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til selskapet vårt, dets brukere, deg selv eller offentligheten, (5) svare på påstander om at innhold som er publisert på nettstedet eller tjenestene, krenker en tredjeparts rettigheter, (6) svare på påstander om at uautorisert informasjon (f.eks. navn osv.) om deg eller andre personer som du har oppgitt til oss, er i strid med tredjeparts rettigheter. navn osv.) om en tredjepart er lagt ut på nettstedet eller tjenestene, (7) når selskapet vårt gjennomgår en endring i kontroll, inkludert ved fusjon, oppkjøp eller kjøp av alle eller i det vesentlige alle selskapets eiendeler (8) i henhold til din godkjenning, for å levere visse tjenester du har bedt om fra selskapet vårt (9) for å samle inn, oppbevare og administrere personopplysningene dine gjennom en tredjeparts skybaserte tjenester, etter hva som er rimelig for forretningsformål.

Retningslinjer for informasjonskapsler

Ved å gå inn på og bruke nettstedet samtykker du til bruk av informasjonskapsler, som beskrevet i disse retningslinjene.

Vi forbeholder oss uttrykkelig retten til å endre disse retningslinjene fra tid til annen. Hvis det gjøres vesentlige endringer i disse retningslinjene for informasjonskapsler, vil du få beskjed om dette via nettstedet/nettstedene. Vi oppfordrer deg til å gå gjennom denne siden med jevne mellomrom for å få den nyeste informasjonen om vår personvernpraksis. Hvis du fortsetter å bruke nettstedet, godtar du å være bundet av slike endringer i disse retningslinjene. Det eneste du kan gjøre hvis du ikke godtar vilkårene i disse retningslinjene, er å slutte å bruke nettstedet eller nekte å godta informasjonskapsler ved å bruke nettleserens innstillinger.

Disse retningslinjene for informasjonskapsler er en integrert del av våre retningslinjer for personvern, og begreper og definisjoner som vi har brukt og forklart i retningslinjene for personvern, vil ha samme betydning i disse retningslinjene. Denne erklæringen forklarer:

  • Hva informasjonskapsler er
  • Hvilke informasjonskapsler som brukes når du bruker nettstedet
  • Hvordan tredjeparter bruker informasjonskapsler på nettstedet
  • Hvilke alternativer du har for informasjonskapsler
  • Interessebasert annonsering

1. Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres i nettleseren din, og som gjør det mulig for nettstedet eller en tredjepart å gjenkjenne deg som besøkende (og ikke som enkeltperson). Informasjonskapsler kan brukes til følgende formål: (1) for å aktivere visse funksjoner, (2) for å levere analyser, (3) for å lagre preferansene dine og (4) for å muliggjøre annonselevering og atferdsbasert annonsering.

Informasjonskapsler kan enten være øktinformasjonskapsler eller permanente informasjonskapsler. En øktinformasjonskapsel utløper automatisk når du lukker nettleseren. En permanent informasjonskapsel blir værende til den utløper, eller til du sletter informasjonskapslene fra nettleseren. Utløpsdatoen er angitt i selve informasjonskapslene; noen kan utløpe etter noen få minutter, mens andre kan utløpe etter lengre tid. Informasjonskapsler som plasseres av nettstedet du besøker, kalles noen ganger "førsteparts informasjonskapsler", mens informasjonskapsler som plasseres av andre enheter, kalles noen ganger "tredjeparts informasjonskapsler".

Informasjonskapsler brukes ofte sammen med en pikselkode på nettstedene. Pikseltagger (også kjent som web beacons eller clear GIFs) er vanligvis gjennomsiktige grafiske bilder som plasseres på et nettsted. Disse pikslene brukes i kombinasjon med informasjonskapsler for å måle handlingene til besøkende på nettstedene deres som kommer via tjenestene. Vi eller våre forretningspartnere kan for eksempel bruke pikseltagger for å spore interaksjoner på nettstedet/nettstedene eller for å forstå henvisninger til partnere fra nettstedet/nettsidene våre, eller for Remarketing eller Retargeting-formål, som beskrevet i personvernerklæringen, eller annen interessebasert annonsering som nærmere forklart i avsnitt 5 nedenfor.

2. Hva brukes informasjonskapsler til når jeg bruker nettstedet?

Når du går inn på og/eller bruker nettstedet eller samhandler med tjenestene, kan vi eller en tredjepart plassere en rekke informasjonskapsler i nettleseren din. Noen av informasjonskapslene brukes bare hvis du bruker bestemte funksjoner eller velger bestemte innstillinger, og noen informasjonskapsler brukes til mer langsiktige formål, som beskrevet i vår personvernerklæring.

Hver informasjonskapsel tjener ett av følgende formål:

  • Viktige informasjonskapsler: Disse førstepartsinformasjonskapslene gjør det mulig for brukerne å bruke en funksjon på nettstedet, f.eks: (1) forbli innlogget, eller (2) foreta kjøp.
  • Analyse-informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene sporer informasjon om hvordan nettstedet/nettstedene brukes, slik at vi kan forbedre dem og rapportere om resultatene våre. Vi kan også bruke analyseinformasjonskapsler til å teste nye annonser, sider eller funksjoner for å se hvordan brukerne reagerer på dem. Analysecookies kan enten være førsteparts- eller tredjepartscookies.
  • Informasjonskapsler for preferanser: Disse førsteparts-informasjonskapslene lagrer preferansene dine på nettstedet.
  • Informasjonskapsler for annonsemålretting: Disse tredjeparts-informasjonskapslene (også kjent som "adferdsbasert" eller "målrettet" annonsering) plasseres av annonseplattformer eller -nettverk for å: (1) levere annonser og spore annonseytelse, og (2) gjøre det mulig for annonsenettverk å levere annonser som kan være relevante basert på dine aktiviteter.

3. Hvordan bruker tredjeparter informasjonskapsler på nettstedene?

Tredjepartsenheter som analysebyråer, tredjepartsleverandører eller annonsenettverk bruker vanligvis informasjonskapsler til å samle inn brukerinformasjon på anonym basis. De kan bruke denne informasjonen til å bedre forstå brukernes aktiviteter på nettstedet og andre nettsteder som de besøkte umiddelbart etterpå.

4. Hvilke alternativer har jeg når det gjelder informasjonskapsler?

Hvis du ikke liker tanken på informasjonskapsler eller visse typer informasjonskapsler, kan du endre innstillingene i nettleseren din slik at du sletter informasjonskapsler som allerede er satt, og ikke godtar nye informasjonskapsler. Du finner mer informasjon om hvordan du gjør dette på hjelpesidene til nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du sletter informasjonskapsler eller ikke godtar dem, vil du kanskje ikke kunne bruke alle funksjonene vi tilbyr, du vil kanskje ikke kunne lagre preferansene dine, og noen av sidene våre vil kanskje ikke vises riktig.

Du kan også reservere deg mot informasjonskapsler fra tredjeparter ved å følge instruksjonene i den enkelte tredjeparts personvernerklæring.

5. Hvordan administrere informasjonskapsler?

Som vi forklarer i våre retningslinjer for informasjonskapsler, hjelper informasjonskapsler deg med å få mest mulig ut av nettstedet og tjenestene våre. Hvis du deaktiverer informasjonskapsler, kan det hende at visse deler av nettstedet vårt ikke fungerer som det skal.

Vær oppmerksom på at hvis du deaktiverer informasjonskapslene vi bruker, kan det påvirke opplevelsen din på nettstedet, for eksempel kan det hende at du ikke kan besøke visse deler av nettstedet, eller at du ikke får personlig tilpasset innhold eller informasjon når du besøker et nettsted.

Hvordan vi beskytter opplysningene dine

Vi bruker avanserte sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysninger og holde dem trygge. Vi lagrer informasjonen din på sikre servere, og vi begrenser hvem som har tilgang til informasjonen.

Endringer i vår personvernerklæring

Hvis vi bestemmer oss for å endre personvernerklæringen vår, vil vi legge ut endringene i denne personvernerklæringen, på hjemmesiden og andre steder vi finner det hensiktsmessig, slik at du er klar over hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi bruker dem og under hvilke omstendigheter vi eventuelt utleverer dem.

Vi oppfordrer deg derfor til å sjekke denne personvernerklæringen regelmessig for oppdateringer, slik at du er fullt informert om hvordan opplysningene dine samles inn og brukes av selskapet, og hvilke rettigheter du har. Den siste revisjonsdatoen vil fremgå av overskriften "Sist endret". Vi forbeholder oss retten til å endre denne personvernerklæringen når som helst, så les den ofte. Hvis vi gjør vesentlige endringer i denne erklæringen, vil vi varsle deg her, via e-post eller ved hjelp av en melding på hjemmesiden vår før endringen trer i kraft.

Spørsmål og/eller andre henvendelser

Nettsiden Zennet.no eies og driftes av Zennet AS, et selskap registrert i Norge med organisasjonsnummer NO-929 416 880 og hovedkontor på Munkedamsveien 68B, 0270 Oslo, Norge. For spørsmål, tilbakemeldinger eller andre henvendelser om vår behandling av personopplysninger, så kan du nå frem til oss på hei@zennet.no.

ZenNet AS er et markedsføringsbyrå som hjelper ambisiøse bedrifter med vekst via utvikling og drift av nettsider, samt. veiledning og bistand innen digital markedsføring. 
© 2024 ZenNet | Org nr 929 416 880
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram