LAGE NETTSIDE?

Innhold til sosiale medier: Derfor er kvalitet viktig

10. October 2023

I sosiale medier er rett innhold avgjørende for hvor godt en lykkes med å nå sitt publikum for å dermed skape engasjement. En pekepinn på hva en først og fremst bør fokusere på er kvalitet fremfor kvantitet.

Gode innlegg på sosiale medier bør nemlig være interessante, nyttige og engasjerende for målgruppen. Arbeidet krever både tid og ressurser, og det er derfor viktig å planlegge innholdet som skrives i samsvar med både mål og strategier. Når man legger vekt på kvaliteten av innholdet, forbedrer man også mulighetene for organisk vekst og et positivt omdømme i sosiale medier.

Når man prioriterer kvalitetsinnhold, viser man også at man forstår og respekterer sitt publikum - menneskene bak skjermene som engasjerer seg med bedriften eller merkevaren. Dette skaper en sterkere plattform for langsiktig suksess på tvers av ulike sosiale mediekanaler.

I denne artikkelen vil du lære:

 • Betydningen av kvalitet framfor kvantitet, og hva som vektlegges i definisjonen av "kvalitet". 
 • Hvordan sosiale medier kan benyttes som en kommunikasjonskanal med eksisterende og potensielle kunder.
 • Hvordan innhold av kvalitet bidrar til å forbedre merkevarebevissthet og omdømme. 

Kvalitet framfor kvantitet

Innhold av høy kvalitet er verdiskapende for publikummet ditt, og det øker sjansene for at de vil engasjere seg og dele innholdet. Dette bidrar til økt brukerinteraksjon og øker rekkevidden av innlegget, noe som kan føre til høyere merkevarebevissthet og lojalitet - og ikke minst høyere plassering i søkemotorer. Søkemotorer som Google og Bing, plukker nemlig opp relevante innlegg av verdi som får mye engasjement, ettersom de ønsker å fremme verdi til deres brukere. 

Godt innhold kan derfor tiltrekke potensielle kunder, skape varme leads og konverteringer, samt forsterke merkevareposisjonen i målgruppenes sinn. Investeringen i kvalitetsinnhold kan dermed gi en god avkastning for noe som egentlig ikke trenger å ta mye tid, men som krever kontinuitet og konsistens. 

Å prioritere kvalitet i innholdet på sosiale medier vil sørge for at du skiller deg ut, når målene dine og åpenbart vil gi bedre resultater for din bedrift.

Valg av sosiale medier kanaler 

Tid er penger, så vær dermed oppmerksom på valget av hvilken sosiale medie kanal du ønsker å jobbe med for å treffe den rette målgruppen. Facebook er ofte populært for et bredere publikum i alderen 40+, mens Instagram og Snapchat tiltrekker seg et mye yngre publikum. Twitter er ideelt for å nå ut til en mer profesjonell og informert målgruppe, og LinkedIn er best egnet for bedrifter og nettverksbygging. TikTok, på den annen side, er populært blant tenåringer og unge voksne som er interessert i korte og kreative videosnutter.

Funksjoner og formater 

Når du velger en sosiale medier kanal, bør du også vurdere funksjonaliteten og formatene som hver plattform tilbyr. Her er noen punkter å vurdere for hver plattform:

 • Facebook: Stor variasjon av innholdstyper, inkludert bilder, videoer og lenker som gir gode muligheter for å skape målrettede annonser. 
 • Instagram: Hovedsakelig bilde- og videobasert innhold; stories-funksjonen er populær for tidsbegrenset og engasjerende innhold; influencer-markedsføring er vanlig på plattformen.
 • Twitter: Kort tekstinnhold og lenker; ideelt for å følge oppdateringer og nyheter i sanntid; gode muligheter for å engasjere seg med journalister og påvirkere innen aktuelle emner.
 • Snapchat: En plattform for bilde- og videodeling; tiltrekker et yngre publikum; populært for dem som ønsker et mer uhøytidelig, men fortsatt autentisk innhold.
 • LinkedIn: Profesjonell innholdsdeling, inkludert artikler og stillinger; sterkt fokus på nettverksbygging og personlig merkevarebygging; annonsere målrettede jobbannonser og bransjetilpasset informasjon.
 • TikTok: Korte og kreative videoer; tiltrekker seg en yngre målgruppe som er aktiv og engasjert; influencer-markedsføring er også vanlig her.
Ved å vurdere både målgruppen og funksjonalitet/formater for hver kanal, vil du kunne prioritere kvalitetsinnhold som gir både verdi og skaper engasjement for din publikum.

Innholdstyper og dens effekt

Når det gjelder innhold til sosiale medier, så kan valget av rett format og innholdstype være avgjørende for hvor godt markedsføringen treffer rett gruppe. 

 • Video: Å lage engasjerende videoer kan være svært effektivt i sosiale medier. De tillater brukeren å forstå budskapet på en mer interaktiv og visuell måte.
 • Historier: Dette formatet er populært på plattformer som Instagram og Snapchat og gir mulighet for å dele kort og engasjerende innhold.
 • Nyheter: Deling av nyheter og oppdateringer fra bransjen kan hjelpe bedriften med å bygge autoritet og vise at de holder seg oppdatert på utviklingstrender.
 • Status: En kort statusoppdatering kan være effektiv for å holde målgruppen oppdatert på nyheter og arrangementer relatert til virksomheten.
 • Behind the scenes: Det å dele innblikk i hvordan prosjekter, produkter eller tjenester blir utviklet og laget, kan skape en personlig forbindelse med målgruppen.
 • Videosnutter: Korte, engasjerende videoer på noen sekunder kan være effektive på plattformer som TikTok eller Instagram for å fange oppmerksomhet og øke merkevarebevisstheten.

Konklusjon

Å prioritere kvalitet i innholdet til sosiale medier er viktig for å tiltrekke og engasjere målgruppen. Høykvalitets innhold gir bedre sjanse for at brukere responderer og deler innleggene, noe som fører til økt synlighet og merkevarebevissthet.

Investering i godt innhold kan gi langsiktige fordeler, og det er avgjørende å holde fokus på de mål man ønsker å oppnå. Struktur og effektivitet er også viktige faktorer for å sikre at innholdet i sosiale medier gir best mulig utbytte.

Det er bedre å publisere noen få, godt gjennomtenkte og relevante innlegg, enn å oversvømme følgerne med dårlig innhold. Det er ikke nødvendig å være tilstede på alle plattformer, men heller være aktiv der målgruppen er og der innholdet treffer best.

Vil du prate med en ekspert?

ZenNet AS er et markedsføringsbyrå i Oslo, som tilbyr tjenester til bedrifter over hele landet. 

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor er kvalitet viktig i innhold på sosiale medier?

Kvalitet i sosiale mediers innhold er viktig for å tiltrekke og engasjere målgruppen, skape merkevarebevissthet og lojalitet, og forbedre synligheten i søkemotorer. Kvalitetsinnhold viser respekt for publikummet og kan føre til organisk vekst og positivt omdømme.

Hva kjennetegner godt innhold på sosiale medier?

Godt innhold er interessant, nyttig, og engasjerende for målgruppen. Det bør være planlagt og i tråd med merkets mål og strategier, og det bør fremme konsistens og kontinuitet.

Hvordan påvirker kvalitet i innholdet organisk vekst?

Kvalitetsinnhold har større sjanse for å bli delt og engasjert med av brukerne, noe som kan øke rekkevidden og bidra til organisk vekst gjennom forbedret merkevarebevissthet og lojalitet.

Hvorfor bør man fokusere på kvalitet fremfor kvantitet?

Å fokusere på kvalitet fremfor kvantitet sikrer at innholdet er relevant og verdiskapende for publikummet, noe som leder til bedre brukerinteraksjon og merkevarebygging enn å produsere store mengder av lavere kvalitetsinnhold.

Hvordan velger man riktig sosial medier kanal?

Velg en kanal basert på hvor målgruppen befinner seg og plattformens funksjonalitet og format. For eksempel, bruk Facebook for et bredere publikum, Instagram og Snapchat for yngre brukere, Twitter for en profesjonell og informert gruppe, LinkedIn for bedrifter og nettverksbygging, og TikTok for tenåringer og unge voksne.

Hvordan påvirker ulike typer innhold markedsføringen?

Valget av innholdstype, som videoer, historier, nyheter, statusoppdateringer, behind the scenes, og korte videosnutter, påvirker hvordan markedsføringen treffer og engasjerer forskjellige målgrupper.

Innholdsfortegnelse
Primary Item (H2)
Les flere artikler
ZenNet AS er et markedsføringsbyrå som hjelper ambisiøse bedrifter med vekst via utvikling og drift av nettsider, samt. veiledning og bistand innen digital markedsføring. 
© 2023 ZenNet | Org nr 929 416 880
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram