LAGE NETTSIDE?

Hvorfor en god nettside er viktig for bedrifter i 2023

13. October 2023

Når stadig flere kunder søker etter informasjon, produkter og tjenester på nettet, så er det ingen tvil om at det følger mange fordeler for bedrifter som allerede synliggjøres på nettet med en profesjonell og brukervennlig hjemmeside. Nettsiden din er tross alt ikke bare et visittkort for kunder som du allerede er i dialog med, men den er også ved mange tilfeller det første møtepunktet mellom deg og en potensiell kunde.

En god nettside skaper naturligvis tillit hos besøkerne, noe som kan resultere i høyere konverteringsrater og flere leads. En godt strukturert og lønnsom nettside må derfor være optimalisert for søkemotorer, ha en intuitiv navigasjon, og inneholde engasjerende og relevant innhold som gir verdi for potensielle kunder. Dette vil øke sjansen for at besøkende brukere blir betalende kunder.

For bedrifter er det essensielt å investere i en godt designet nettside som fungerer som en effektiv salgskanal og en troverdig kommunikasjonsplattform. En nettside som oppfyller disse kravene vil tiltrekke seg flere leads, øke lønnsomheten og dermed gi bedriften en konkurransefordel i en stadig mer digitalisert verden.

I denne artikkelen vil du lære:

  • Hvordan en profesjonell hjemmeside kan være en avgjørende faktor i beslutningsprosessen til en kunde som er i tenkeboksen.
  • Hvilke kriterier som legger grunnlaget for at en nettside blir lønnsom. 
  • Hvordan en bedriftsnettside fungerer som en investering og et markedsføringsverktøy. 

Hvorfor alle bedrifter bør ha en nettside

Først og fremst, så kan en nettside spille en avgjørende rolle i forhold til salg og markedsføring. Nettstedet ditt skal tross alt både fungere som et visittkort og et virtuelt showroom der kunder kan se og sammenligne produkter og tjenester som bedriften din tilbyr. Med en brukervennlig nettside kan bedrifter øke salg og nå frem til langt flere, enn om de bare eksisterte lokalt. Google og andre søkemotorer rangerer nettsteder basert på deres kvalitet og brukeropplevelse, så en godt designet nettside vil bli mer synlig og tiltrekke flere besøkende.

En godt designet nettside gir et profesjonelt inntrykk og bygger tillit blant kundene. Veien fra at en kundedialog begynner til at man kommer til enighet om et samarbeid er langt lettere, om man har en nettside å vise til. Det kan spesielt spille en stor rolle dersom bedriften klarer å skille seg positivt ut fra konkurrentene, og det er her et godt førsteinntrykk kan være et positivt virkemiddel.

Førsteinntrykket kundene får av en bedrift om de på egenhånd har funnet bedriften din, starter som regel med hjemmesiden. En flott designet hjemmeside som i tillegg er enkel å navigere seg rundt på, skaper et positivt førsteinntrykk og kan definitivt påvirke en kunde sin beslutning i forhold til om de ønsker å uttrykke interesse eller ikke. Særlig i moderne tider, så er det spesielt viktig at nettsiden til en bedrift er godt tilpasset mobile enheter, ettersom navigering via mobiltelefonen er langt mer vanlig i dag enn hva det noensinne har vært. Fungerer nettsiden din godt på alle enheter, så vil det med andre ord definitivt gi bedriften din en fordel i markedet du befinner deg i.

Med den økende bruken av mobile enheter som nettbrett og mobiltelefoner, så er det essensielt at dagens moderne nettsider fungerer godt på mindre skjermer.

Elementene av en god nettside

Nettsidens innhold bør være oversiktlig og samtidig bestå av informasjon som er lett å forstå, om du ønsker å fange brukernes interesse og samtidig holde dem engasjerte. Hvis budskapet er klart og konsist, i tillegg til at valget av relevante bilder og visuelle elementer er tilstede, så blir det langt lettere for deg å formidle budskapet du ønsker å få frem. Farger og design bør også være estetisk tiltalende og representere bedriftens merkevare.

Nettsidens funksjoner og navigasjon bør i tillegg være intuitiv og brukervennlig. Dette inkluderer en logisk struktur og et enkelt navigasjonssystem, som gjør at besøkende kan finne informasjonen de trenger raskt og enkelt. Smidige menyalternativer, tydelige knapper og lenker, samt konsistente overskrifter og ikoner, bidrar til en god brukeropplevelse.

En effektiv nettside er optimalisert for både hastighet og søkemotorer. Dette innebærer å redusere lastetiden for siden gjennom optimalisering av filer og bilder, samt konfigurering av hosting og servere. Som tidligere nevnt, så bør nettsiden din være mobilvennlig og tilpasse seg ulike skjermstørrelser og enheter. Søkemotoroptimalisering (SEO) inkluderer teknikker og strategier for å forbedre nettsidens rangering og synlighet på søkemotorresultatsider (SERPs), noe som bidrar til å tiltrekke seg mer trafikk og potensielle kunder.

Vil du prate med en ekspert?

ZenNet AS er et markedsføringsbyrå i Oslo, som tilbyr tjenester til bedrifter over hele landet. 

Nettside som en investering

Investering i en god nettside gir bedrifter en kostnadseffektiv måte å nå sin målgruppe på. En velfungerende nettside sikrer at selskapet kan tilby sine tjenester og produkter til målgruppen på en enkel og billig måte sammenlignet med tradisjonelle markedsføringskanaler. Dette bidrar til økt lønnsomhet, spesielt for bedrifter som fokuserer på B2B-tjenester.

Særlig når handelen foregår mellom profesjonelle bedrifter, så er det spesielt viktig at hjemmesiden som representerer bedriften din er profesjonell og moderne, ettersom målet ditt er tross alt å bygge tillit og skape troverdighet ovenfor potensielle kunder. Førsteinntrykket du skaper kan være avgjørende for hvor enkel dialogen blir videre med potensielle leads.

I 2023, med den stadig økende bruk av mobile enheter, er det å ha en nettside som er tilpasset mobilbruk nærmest en forutsetning. Mobiloptimalisering sikrer at nettstedet laster raskt, er navigerbart og gir en positiv brukeropplevelse på mindre skjermer. Dette er spesielt viktig ettersom Google har gått over til mobile-first indeksering, noe som betyr at nettsidens mobilvennlighet direkte kan påvirke søkerangeringen.

Konklusjon

I 2023 er en god nettside avgjørende for bedrifters lønnsomhet og muligheten til å tiltrekke seg nye kunder. En attraktiv og funksjonell nettside styrker bedriftens strategi, prosjekt og plan ved å fungere som en solid plattform for kommunikasjon og markedsføring på internett.

Nettsiden fungerer som en legitim kanal for kommunikasjon og gir potensielle og eksisterende kunder enkel tilgang til bedriftens kontaktinformasjon. Dette forbedrer kundeservicen og bidrar til å styrke kundeforholdet. Gjennom effektiv markedsføring og annonser på nettet, kan bedrifter nå ut til et bredere publikum og tiltrekke seg nye kunder.

God UX/UI design er avgjørende for å lage en nettside som er brukervennlig og visuelt tiltalende. Dette bidrar til en positiv brukeropplevelse, som igjen kan øke konverteringsraten og dermed bedriftens lønnsomhet.

Derfor er det viktig for bedrifter å prioritere utviklingen av en god nettside som en del av deres overordnede plan og investere ressurser i kontinuerlig forbedring av den. Dette vil sørge for at bedriften er konkurransedyktig i den digitale tidsalderen og dermed mer lønnsom.

Vil du prate med en ekspert?

ZenNet AS er et markedsføringsbyrå i Oslo, som tilbyr tjenester til bedrifter over hele landet. 

Få svar på ofte stilte spørsmål om nettsider for bedrifter

Hvorfor er det viktig for bedrifter å ha en god nettside?

Med økt digitalisering søker flere kunder informasjon, produkter og tjenester på nettet. En god nettside bygger tillit, øker konverteringsrater og tiltrekker potensielle kunder.

Hva er fordelen med en brukervennlig nettside?

Den øker sjansen for at besøkende blir betalende kunder, styrker bedriftens profesjonelle inntrykk og skaper tillit blant potensielle kunder.

Hvorfor er nettsidens førsteinntrykk viktig?

Det skaper et positivt bilde av bedriften, kan påvirke kundenes beslutning om å vise interesse, og kan gi en konkurransefordel, spesielt når den er godt tilpasset mobile enheter.

Hvordan kan en nettside bidra til bedriftens salg og markedsføring?

En nettside fungerer som et virtuelt showroom, gir profesjonelt inntrykk, bygger tillit, og gjør det enklere å nå ut til et bredere publikum.

Innholdsfortegnelse
Primary Item (H2)
Les flere artikler
ZenNet AS er et markedsføringsbyrå som hjelper ambisiøse bedrifter med vekst via utvikling og drift av nettsider, samt. veiledning og bistand innen digital markedsføring. 
© 2023 ZenNet | Org nr 929 416 880
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram