LAGE NETTSIDE?

Hva er WordPress, og hvorfor er det så populært? 

3. October 2023

WordPress er et populært publiseringssystem for nettsteder, også kjent som et innholdsstyringssystem (CMS), skrevet i PHP med MySQL som databasesystem for lagring av innhold. Denne plattformen brukes til å administrere innhold som oppdateres ofte, spesielt for blogger og bedriftsnettsider. 

En av grunnene til at WordPress er så populært, er dens fleksibilitet og tilpasningsevne. Plattformen kan nemlig være så enkel eller så avansert som brukeren selv ønsker, alt etter hva man ønsker å skape. Noe som betyr at den passer til både nybegynnere og erfarne brukere. Takket være sin åpen kildekode-tilnærming er det et stort fellesskap av utviklere og designere som kontinuerlig forbedrer og utvider funksjonaliteten og ytelsen til systemet.

I tillegg til brukervennlighet og fleksibilitet er WordPress populært blant bedrifter og organisasjoner over hele verden. Dens evne til å håndtere både små og store nettsider, samt administrative funksjoner, gjør det til et ideelt valg for selskaper som ønsker å skape en robust og effektiv online tilstedeværelse.

I denne artikkelen vil du lære:

  • Hvorfor WordPress anses som et fleksibelt CMS. 
  • Hvordan plattformen er tilrettelagt for SEO.
  • Hvorfor bloggere og bedrifter som ønsker høy sylighet foretrekker WordPress som et CMS. 

Hvorfor er WordPress så populært?

En nærmere kikk på hvorfor WordPress er så populært, handler som nevnt om at det først og fremst er en svært intuitiv plattform å bruke, samtidig som at den også er tilgjengelig for alle. Fordelen med at det er en åpen kildekode til plattformen, er at WordPress har et stort og aktivt samfunn av utviklere og supportpersonell som hele tiden jobber for å forbedre funksjonalitet og sikkerhet. 

Det krever ingen programmeringskunnskaper for å opprette en nettside heller, da det finnes tusenvis av både maler og utvidelser (også kalt plugins) slik at en kan enkelt tilpasse nettsiden etter eget ønske. Dette gjør at selv nybegynnere kan lage profesjonelle nettsteder raskt og enkelt uten å måtte lære komplekse kodespråk. Selvfølgelig åpner det i tillegg helt nye dører for dem som har kompetansen til å gjøre mer, men for dem som skal ha noe helt enkelt - eller som bare ønsker å leke seg frem, så er WordPress den perfekte plattformen for dette. 

Søkemotoroptimatlisering (SEO)

En annen grunn til hvorfor WordPress er så populært, har med hvordan plattformen er tilrettelagt for søkemotoroptimalisering (SEO). Fra dens strukturerte kode til den vennlige permalenk-strukturen, så tilbyr WordPress et fundament som er attraktivt for de mest populære søkemotorene som Google og Bing. Derfor foretrekker de fleste som jobber med innholdsmarkedsføring å bygge nettsidene sine på WordPress, da nettsider som er bygget på denne plattformen ofte rangerer høyere i søkeresultater, noe som sørger for en høyere tilstrømning av organisk trafikk. 

Videre tilbyr WordPress en rekke svært intuitive plugins som er spesifikt designet for å forbedre SEO. Dette betyr at selv de uten teknisk bakgrunn kan implementere avanserte SEO-strategier med noen enkle klikk. I tillegg tilbyr WordPress regelmessige oppdateringer som sikrer at plattformen forblir kompatibel med de nyeste SEO-bestemmelsene og algoritmene til søkemotorer. Dette bidrar til at nettsidens innhold forblir relevant og i tråd med de beste praksisene innen søkemotoroptimalisering.

WordPress tilbyr en kombinasjon av brukervennlighet, fleksibilitet, og et stort støttenettverk som gjør det til et ideelt valg for å skape en sterk og effektiv online tilstedeværelse.

Sikkerhet og support

Sikkerhet er også en svært viktig faktor å ikke glemme når en jobber med nettsider, og WordPress tilbyr et høyt nivå av sikkerhet som en heller ikke trenger å tenke så mye aktivt på, ettersom det WordPress selv har iverksatt mange tiltak for å forebygge og minimere risikoen for angrep og lignende trusler på nett.WordPress har også et stort støttenettverk, både fra utviklerne selv og fra det globale brukerfellesskapet, som kommer fint til nytte som raske problemløsere.

WordPress for blogging og nettbutikker

Særlig for blogging og de som driver med innholdsmarkedsføring, så er WordPress definitivt det mest populære publiseringsverktøyet for hjemmesider. Bakgrunnen for dette er, i tillegg til alt det som er nevnt ovenfor om brukervennlighet og gode utvidelser, at det er svært enkelt for bloggere å kunne fokusere alene på ens innhold fremfor å måtte aktivt tenke på tekniske detaljer. WordPress tilbyr nemlig et stort bibliotek av ulike temaer og funksjoner som forenkler arbeidet til enhver som ikke mestrer det tekniske.  

WordPress er ikke bare populært for blogging, men også for å bygge nettbutikker. En av grunnene til dette er utvidelsen WooCommerce, som tillater brukere å enkelt konvertere sin WordPress-side til en fullverdig nettbutikk. WooCommerce er en gratis utvidelse som gjør det mulig å selge produkter, administrere lager, akseptere betalinger, og sende ordrer.

En nettbutikk bygget med WordPress og WooCommerce gir en høy grad av fleksibilitet og tilpasningsevne. Man kan velge blant forhåndslagde temaer spesifikt designet for netthandel. I tillegg tilbyr Woocommerce et bredt spekter av tilgjengelige utvidelser for å legge til ekstra funksjoner som ønsket. Alt dette bidrar til at WordPress er et populært verktøy både for bloggere og nettbutikkeiere.

Konklusjon

WordPress har etablert seg som det foretrukne valget for mange som ønsker å bygge en nettside, enten det er for blogging, bedriftspresentasjon eller drift av nettbutikk. Med sin fleksibilitet, brukervennlighet og robuste samfunnsstøtte, har den populære plattformen alle verktøyene en trenger for å være tilstede på nett. I den digitale tidsalderen vi befinner oss i, så er det viktigere enn noensinne å ha en være synlig på nytt, og WordPress tilbyr nettopp løsningen for å få deg effektivt i gang. Åpenbart, bygger ZenNet derfor våre nettsider på WordPress og tilbyr derfor både støtte og vedlikehold for deg som allerede bruker eller ønsker å komme i gang med en WordPress-nettside.

Vil du prate med en ekspert?

ZenNet AS er et markedsføringsbyrå i Oslo, som tilbyr tjenester til bedrifter over hele landet. 

Ofte stilte spørsmål om WordPress

Hva er WordPress, og hvorfor er det valget for mange nettsteder?

WordPress er et populært innholdsstyringssystem (CMS) som er kjent for sin fleksibilitet og brukervennlighet. Det passer for både nybegynnere og erfarne brukere, noe som gjør det til et ideelt valg for en rekke nettstedsbehov, fra blogging til bedriftsnettsider.

Hva betyr det at WordPress er en "åpen kildekode"-plattform?

Som en åpen kildekode-plattform betyr det at WordPress-koden er fritt tilgjengelig for alle å bruke og endre. Dette har bidratt til å skape et stort fellesskap av bidragsytere som stadig forbedrer og utvider dens funksjoner.

Krever det programmeringskunnskaper for å bruke WordPress?

Nei, WordPress krever ikke programmeringskunnskaper for grunnleggende bruk. Plattformen tilbyr tusenvis av maler og utvidelser som lar brukere tilpasse nettstedet sitt uten å måtte kode.

Hvordan støtter WordPress søkemotoroptimalisering (SEO)?

WordPress har en SEO-vennlig struktur, inkludert permalenker, som er gunstig for søkemotorer. I tillegg er det mange SEO-plugins tilgjengelig som gjør det enkelt å implementere avanserte SEO-strategier.

Er WordPress egnet for blogging?

Absolutt. WordPress er spesielt populært for blogging på grunn av sin brukervennlighet og et bredt utvalg av tilpasningsmuligheter som gjør det enkelt å fokusere på innholdet.

Hvordan ivaretar WordPress sikkerheten på nettsider?

WordPress tar sikkerheten alvorlig og implementerer mange tiltak for å forhindre risiko for nettangrep. Det tilbyr også regelmessige oppdateringer for å opprettholde et høyt sikkerhetsnivå.

Innholdsfortegnelse
Primary Item (H2)
Les flere artikler
ZenNet AS er et markedsføringsbyrå som hjelper ambisiøse bedrifter med vekst via utvikling og drift av nettsider, samt. veiledning og bistand innen digital markedsføring. 
© 2023 ZenNet | Org nr 929 416 880
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram