Få tilbud

Google Analytics: En enkel guide

24. april 2024

Google Analytics er en gratis plattform som gir innsikt i statistikk om besøkende på nettsiden din. Det gir deg muligheten til å samle inn data fra appene og nettstedene dine for å opprette rapporter med statistikk om bedriften din. Måling av et nettsted er en viktig del av markedsføringen, og Google Analytics gir deg muligheten til å måle trafikk, konverteringer, brukeratferd og mye mer.

Google Analytics gir deg også muligheten til å analysere dataene og finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer på nettstedet ditt. Du kan bruke denne informasjonen til å optimalisere nettstedet ditt og øke konverteringsraten. Google Analytics gir deg også muligheten til å sette opp mål og spore kampanjer, slik at du kan se hvilke kampanjer som fungerer best.

Med Google Analytics kan du også se hvilke sider som er mest populære på nettstedet ditt, hvilke søkeord som fører til trafikk og hvilke sider som har høyest avvisningsrate. Dette gir deg muligheten til å optimalisere nettstedet ditt og gjøre det mer brukervennlig. Google Analytics gir deg også muligheten til å se hvor trafikken kommer fra, og hvilke enheter som brukes til å besøke nettstedet ditt.

I denne artikkelen lærer du følgende

 • Google Analytics er en gratis analyseplattform som lar brukere samle inn og analysere data fra sine nettsteder og applikasjoner..
 • Plattformen tilbyr detaljerte rapporter som omfatter geografisk plassering av besøkende, hvilke enheter de bruker, og hvilke sider som er mest populære.
 • Google Analytics kan integreres med Google Ads for bedre sporing av kampanjeytelse, og krever en Google-konto for oppsett.
 • Den nyeste versjonen, Google Analytics 4, bruker maskinlæring for å tilby forbedrede innsikter og prediktive metrikker. 

Hva er Google Analytics?

Google Analytics fungerer ved å samle inn data fra nettstedet eller appen, som deretter brukes til å generere rapporter. Disse rapportene gir innsikt i hvordan brukerne samhandler med nettstedet eller appen, og kan hjelpe bedrifter med å identifisere områder for forbedring.

Verktøyet gir også informasjon om brukernes geografiske plassering, enhetstype og nettleser, samt hvilke sider som er mest populære og hvor lenge brukerne blir på disse sidene. Dette kan hjelpe bedrifter med å målrette markedsføringskampanjer og forbedre brukeropplevelsen.

Fordeler med Google Analytics

Google Analytics gir bedrifter en rekke fordeler, inkludert:

 • Innsikt i hvordan brukerne samhandler med nettstedet eller appen
 • Informasjon om besøkendes geografiske plassering, enhetstype og nettleser
 • Identifisering av populære sider og områder for forbedring
 • Mulighet for målrettet markedsføring og forbedring av brukeropplevelsen

Google Analytics 4 vs Tidligere Versjoner

Google Analytics 4 er den nyeste versjonen av Google Analytics, og har en rekke nye funksjoner og forbedringer. Den største forskjellen mellom Google Analytics 4 og tidligere versjoner er at den nye versjonen bruker maskinlæring og kunstig intelligens for å forbedre innsikt og automatisere markedsføringsprosesser.

Google Analytics 4 gir også bedre innsikt i brukeratferd på tvers av enheter og plattformer, og gir bedre muligheter for å målrette markedsføringskampanjer. Tidligere versjoner av Google Analytics vil fortsatt være tilgjengelige, men bedrifter som ønsker å dra nytte av de nyeste funksjonene og forbedringene bør vurdere å oppgradere til Google Analytics 4.

Oppsett og konfigurasjon

For å begynne å bruke Google Analytics, må du først opprette en Google-konto. Dette er en enkel prosess som kan gjøres ved å besøke Google sin nettside. Når kontoen er opprettet, kan du logge deg inn på Google Analytics og begynne å konfigurere.

For å kunne bruke Google Analytics, må du installere sporingskoden på nettstedet ditt. Dette kan gjøres ved å kopiere og lime inn sporingskoden som du får fra Google Analytics inn på nettsiden din. Sporingskoden er unik for hvert nettsted, så det er viktig å sørge for at du bruker riktig kode.

Konfigurere tidssone og valuta

Når du har installert sporingskoden på nettstedet ditt, kan du konfigurere tidssone og valuta i Google Analytics. Dette gjør det enklere å analysere dataene som samles inn fra nettstedet ditt. Du kan velge tidszone og valuta under "Admin" -fanen i Google Analytics.

Integrering med CMS og WordPress

Hvis du bruker et CMS eller WordPress, kan du enkelt integrere Google Analytics ved å installere en plugin eller en modul. Dette gjør det enklere å administrere og konfigurere Google Analytics på nettstedet ditt. Det finnes mange forskjellige plugins og moduler tilgjengelig, så det er viktig å finne en som passer for ditt nettsted.

I sum er oppsett og konfigurasjon av Google Analytics en enkel prosess som kan gjøres på kort tid. Det er viktig å sørge for at du har installert riktig sporingskode og konfigurert tidssone og valuta på riktig måte. Ved å integrere Google Analytics med CMS eller WordPress, kan du enkelt administrere og konfigurere Google Analytics på nettstedet ditt.

Ønsker du å prate med en ekspert?

Zennet AS er et digitalt markedsføringsbyrå som tilbyr tjenester til bedrifter over hele landet. 

Forståelse av datainnsamling

Google Analytics sporer brukerinteraksjoner som sidevisninger, klikk, nedlastinger og utfylte skjemaer. Dette gir deg innsikt i hvordan brukerne samhandler med nettstedet eller appen din, og gir deg muligheten til å optimalisere brukeropplevelsen.

Google Analytics bruker informasjonskapsler (cookies) for å samle inn data om brukeratferd. Disse informasjonskapslene samler inn anonymisert informasjon om hvordan brukerne samhandler med nettstedet eller appen din. Dette inkluderer informasjon om hvilke sider brukerne besøker, hvor lenge de blir på siden, og hvor de kommer fra.

Kanaler og trafikkilder

Google Analytics gir deg også innsikt i trafikkilder og kanaler. Dette inkluderer organisk søk, betalt søk, sosiale medier, direkte trafikk og henvisningstrafikk. Ved å analysere trafikkilder og kanaler kan du optimalisere markedsføringen din og øke trafikken til nettstedet eller appen din.

I sum gir Google Analytics deg innsikt i hvordan brukerne samhandler med nettstedet eller appen din, og gir deg muligheten til å optimalisere brukeropplevelsen. Ved å analysere trafikkilder og kanaler kan du også optimalisere markedsføringen din og øke trafikken til nettstedet eller appen din.

Analyser og rapporter

Google Analytics gir deg muligheten til å samle inn data fra nettstedet ditt og analysere det for å få verdifull innsikt i brukeratferd og konverteringer. Her er en oversikt over noen av de viktigste rapportene og analysene du kan gjøre.

Du kan se hvor mange besøkende du har hatt, hvor lenge de har vært på nettstedet ditt, hvilke sider de har besøkt, og mye mer. Du kan også se hvilke enheter og nettlesere besøkende bruker, og hvor de kommer fra geografisk.

Med Google Analytics kan du også analysere brukeratferd på nettstedet ditt. Du kan se hvilke sider som er mest populære, hvor brukerne dropper av, og hvor lang tid de bruker på å fullføre bestemte handlinger. Du kan også se hvordan brukernes atferd varierer mellom forskjellige enheter og nettlesere.

Konverteringssporing og mål

Konverteringssporing lar deg spore handlinger som er viktige for deg, for eksempel kjøp eller registreringer. Du kan også sette opp mål for å spore bestemte handlinger på nettstedet ditt, for eksempel antall påmeldinger til nyhetsbrevet ditt eller antall nedlastinger av en app. Med Google Analytics kan du se hvor mange konverteringer og mål du har oppnådd, og hvordan de varierer over tid.

Google Analytics gir deg en unik mulighet til å samle inn og analysere data om nettstedet ditt. Ved å bruke rapporter, analyser og konverteringssporing kan du få verdifull innsikt i brukeratferd og konverteringer, og bruke denne innsikten til å optimalisere nettstedet ditt for bedre resultater.

Integrering med Google Ads

Google Analytics kan integreres med Google Ads, som gir deg muligheten til å spore ytelsen til Google Ads-kampanjene dine i Analytics. Integreringen gir en rekke fordeler som kan hjelpe deg med å optimalisere annonseringen din og øke avkastningen på investeringen din.

Fordeler med integrering

Når du integrerer Google Analytics med Google Ads, vil du få tilgang til følgende fordeler:

 • Bedre forståelse av hvordan Google Ads-kampanjene dine påvirker nettstedet ditt
 • Muligheten til å spore konverteringer fra Google Ads-kampanjer i Analytics
 • Bedre innsikt i hvilke søkeord og annonser som gir de beste resultatene
 • Muligheten til å optimalisere budgivningen din basert på dataene fra Analytics

Sporing av Google Ads-kampanjer

Når du har integrert Google Analytics med Google Ads, kan du spore ytelsen til kampanjene dine ved hjelp av konverteringssporing. Konverteringssporing lar deg spore handlingene som brukerne tar på nettstedet ditt etter at de har klikket på en annonse. Dette gir deg verdifull innsikt i hvilke annonser og søkeord som genererer konverteringer, og lar deg optimalisere annonseringen din for bedre resultater.

For å spore konverteringer fra Google Ads-kampanjer i Analytics, må du legge til en sporingskode på nettstedet ditt. Sporingskoden lar Google Analytics spore handlingene som brukerne tar på nettstedet ditt etter at de har klikket på en annonse. Du kan deretter se dataene om konverteringer i Analytics og bruke denne informasjonen til å optimalisere annonseringen din for bedre resultater.

Integreringen mellom Google Analytics og Google Ads gir deg en rekke fordeler når det gjelder å optimalisere annonseringen din og øke avkastningen på investeringen din. Ved å spore ytelsen til Google Ads-kampanjene dine i Analytics, kan du få bedre innsikt i hvilke annonser og søkeord som gir de beste resultatene, og optimalisere annonseringen din for bedre resultater.

Google Analytics er en plattform som samler inn data fra nettsteder og apper for å opprette rapporter med statistikk om bedriften din. For å forstå hvordan Google Analytics fungerer, er det viktig å ha en god forståelse av datainnsamling.

Avanserte Funksjoner og AI

Google Analytics bruker maskinlæring for å forutsi fremtidig brukeratferd og engasjement. Dette gjør det mulig for brukerne å tilpasse nettstedet sitt eller appen sin for å øke engasjementet og forbedre brukeropplevelsen. Prediktive metrikker viser brukerne hva som vil skje i fremtiden basert på tidligere data og brukeratferd.

Dette gjør det mulig for brukerne å tilpasse nettstedet sitt eller appen sin for å øke engasjementet og forbedre brukeropplevelsen. Brukersegmentering gir også brukerne muligheten til å målrette annonseringen sin mot bestemte brukergrupper.

Google Analytics gir brukerne tilgang til en rekke avanserte funksjoner og AI-teknologi som gjør det mulig å analysere data på en mer detaljert måte og få innsikt i brukeratferd og engasjement. Disse funksjonene gjør det mulig for brukerne å tilpasse nettstedet sitt eller appen sin for å øke engasjementet og forbedre brukeropplevelsen.

SEO og Google Analytics

Google Analytics er et verktøy som kan hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer. Ved å analysere trafikken på nettstedet ditt og søkeordene som brukes for å finne det, kan du finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer når det gjelder søkemotoroptimalisering (SEO).

For å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer, må du først og fremst sørge for at nettstedet ditt har relevant og kvalitetsinnhold. Dette vil hjelpe søkemotorene med å forstå hva nettstedet ditt handler om, og dermed rangere det høyere i søkeresultatene.

Google Analytics kan gi deg informasjon om hvilke sider på nettstedet ditt som får mest trafikk, og hvilke søkeord som brukes for å finne dem. Dette kan hjelpe deg med å identifisere hvilke sider som trenger mer optimalisering, og hvilke søkeord du bør fokusere på.

Analyse av søkeord og trafikk

Ved å analysere søkeordene som brukes for å finne nettstedet ditt, kan du finne ut hvilke søkeord som er mest relevante for målgruppen din. Dette kan hjelpe deg med å optimalisere innholdet ditt for disse søkeordene, og dermed øke sjansen for at nettstedet ditt blir funnet av potensielle kunder.

Google Analytics kan også gi deg informasjon om hvor trafikken på nettstedet ditt kommer fra. Dette kan hjelpe deg med å identifisere hvilke markedsføringskanaler som fungerer best for deg, og dermed optimalisere markedsføringsstrategien din.

Alt i alt kan Google Analytics være en verdifull ressurs når det gjelder å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer og analysere trafikken på nettstedet ditt. Ved å bruke verktøyet til å analysere søkeord og trafikk, kan du få verdifull innsikt som kan hjelpe deg med å øke trafikken og konverteringene på nettstedet ditt.

Oppsummering og neste skritt

Nå som du har lært om Google Analytics og hvordan det fungerer, er det på tide å ta neste skritt. Det første steget er å opprette en GA-konto og installere sporingen på nettstedet ditt. Deretter kan du begynne å utforske dataene som samles inn og bruke dem til å forbedre nettstedet ditt.

En god måte å komme i gang på er å se på trafikkrapportene. Disse rapportene gir deg informasjon om hvor mange besøkende nettstedet ditt har hatt, hvor de kommer fra og hvordan de samhandler med nettstedet ditt. Du kan også bruke rapportene til å finne ut hvilke sider som er mest populære og hvilke sider som har høyest avvisningsrate.

En annen viktig rapport å se på er konverteringsraten. Dette er prosentandelen av besøkende som utfører en ønsket handling på nettstedet ditt, for eksempel å kjøpe et produkt eller registrere seg for en tjeneste. Ved å analysere konverteringsraten kan du finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer på nettstedet ditt, og deretter gjøre endringer for å forbedre den.

Det er også viktig å huske på at Google Analytics ikke er en engangsinstallasjon. Du må regelmessig overvåke og analysere dataene for å få mest mulig ut av dette verktøyet. Du kan også utforske avanserte funksjoner som målgruppeanalyse og kampanjesporing for å få enda mer innsikt i nettstedet ditt og målgruppen din.

Amanda Lekven
amanda@zennet.no
979 71 007
Innholdsfortegnelse
Primary Item (H2)
Les flere artikler
ZenNet AS er et markedsføringsbyrå som hjelper ambisiøse bedrifter med vekst via utvikling og drift av nettsider, samt. veiledning og bistand innen digital markedsføring. 
© 2024 ZenNet | Org nr 929 416 880
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram