LAGE NETTSIDE?

Google Ads vs Bing Ads: Fordeler og ulemper

10. oktober 2023

Google Ads og Bing Ads er de to mest fremtredende og populære plattformene innen søkemotormarkedsføring som brukes av bedrifter over hele verden for å nå ut til målgrupper med formål om å sikre konvertering av salg og kunder. De to ulike plattformene har hver deres fordeler og ulemper, og valget mellom dem avhenger av flere ulike faktorer som bunner ut i at de har ulike fordeler og ulemper. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av hovedforskjellene og hjelpe deg å avgjøre hvilken plattform som er best for din bedrift.

Google Ads er den mest populære plattformen for online annonsering, og det skyldes hovedsakelig Googles dominerende stilling som verdens ledende søkemotor. Dette gir Google Ads en større rekkevidde og en bredere målgruppe sammenlignet med Bing Ads. Imidlertid kan dette også føre til høyere konkurranse og dermed høyere kostnader per klikk, noe som kan være ulemper for små bedrifter med begrensede budsjetter.

På den annen side gir Bing Ads ofte mer kostnadseffektivitet med lavere kostnader per klikk enn Google Ads, samt mulighet for bedre annonseplasseringer og høyere klikkfrekvenser i noen tilfeller. Dette kan gi små og mellomstore bedrifter en fordel, spesielt når de ønsker å få mest mulig ut av sine begrensede reklamebudsjetter.

I denne artikkelen vil du lære:

  • Hvordan Google Ads og Bing Ads fungerer og hvem de fungerer best for. 
  • Prisforskjellen mellom de ulike annonseplattformenem, og hvorfor den ene har bedre klikkfrekvens enn den andre. 
  • Rekkevidden og konverteringsraten i Google og Bing. 

Slik fungerer Google Ads

Google Ads tilbyr som nevnt stor rekkevidde og høy trafikk. Dette skyldes at Google er den mest brukte søkemotoren i verden og har en stor andel av søkevolumet. Google Ads tillater annonsørene å nå et bredt publikum gjennom deres søke- og displaynettverk.

Google Ads benytter en kost-per-klikk (CPC) modell, der annonsørene betaler hver gang noen klikker på deres annonse. CPC-prisen kan variere avhengig av en rekke faktorer, inkludert søkeord og konkurranse. Mens Google Ads kan være dyrere enn Bing Ads, kan den høyere trafikken og konverteringsraten for Google Ads gjøre at kostnadene er verdt det.

Med Google Ads kan du målrette annonser basert på søkeord, demografi, geografi, enheter og mye mer. Mulighetene en har med målrettede annonser kan hjelpe annonsører å oppnå en høy konverteringsrate som er relevant, noe som igjen øker avkastningen på investeringen (ROI). 

Google Ads tilbyr i tillegg også en rekke funksjoner som kan hjelpe annonsører med å konfigurere og optimalisere sine annonsekampanjer. Noen av disse funksjonene inkluderer søkeordsplanleggeren for å finne relevante søkeord, annonseutvidelser for å legge til mer informasjon om produktet eller tjenesten, og analyser for å spore kampanjens resultater. Google Ads gir også annonsører fleksibilitet og kontroll når det gjelder å styre budsjettet og optimalisere annonsekampanjens ytelse.

Kostnaden ved bruk av Google Ads kan variere avhengig av budsjett, målgruppe og konkurransesituasjonen i markedet.

Slik fungerer Bing Ads

Selv om Bing Ads ikke har samme rekkevidde som Google Ads, tilbyr plattformen fortsatt betydelig trafikk og har dermed et stort potensial for god rekkevidde for annonsører. Bing er Microsofts søkemotor og inkluderer også Yahoo og MSN som en del av sitt søkenettverk. Dette betyr at annonsene dine vises på disse plattformene, noe som gir en anstendig mengde søkevolum.

Bing Ads har lavere kostnad per klikk (CPC) og konkurransedyktige priser sammenlignet med Google Ads. Dette kan være en fordel for bedrifter med et begrenset budsjett, da det gir mulighet for å nå et bestemt publikum til en lavere pris. I tillegg til lavere CPC-priser, opplever annonsører ofte høyere konverteringsrater på Bing Ads, noe som i sin tur gir mer verdi for pengene.

Bing Ads tilbyr ulike målrettede alternativer for annonsene dine, inkludert målrettede annonser via LinkedIn-profilen din og enhet målretting. Microsoft Advertising har også lagt til andre funksjoner som gjør det enklere å målrette annonser og oppnå høyere konverteringsrate. Bing Ads har generelt høyere klikkrate (CTR) for visse nisjer som shopping og finans. Dette viser at publikum på Bing Ads kan være mer engasjert og har en tendens til å konvertere bedre.

Selv om Bing Ads kanskje ikke har alle funksjonene som Google Ads tilbyr, har det fortsatt en rekke nyttige funksjoner for annonsører. Blant annet støtter Bing Ads søkeannonser, displayannonser og nøkkelord målretting. Med sin integrasjon med Microsoft Advertising, har Bing Ads også tilgang til funksjoner som responsiv søkeannonsering, noe som gir annonsører mulighet til å teste ulike kombinasjoner av overskrifter og beskrivelser for å finne den mest effektive annonsen for deres publikum.

Sammenligning av Google Ads og Bing Ads

Google Ads og Bing Ads varierer når det gjelder kostnader. Generelt har Google Ads høyere gjennomsnittlig CPC (kostnad per klikk) sammenlignet med Bing Ads. Dette skyldes høyere konkurranse på Google sin plattform. Bing Ads kan derimot tilby lavere kostnader og dermed en potensielt høyere ROI for annonsører.

Begge plattformene tilbyr en rekke målrettede alternativer, inkludert målgruppe, demografi, enhet og sted. Google Ads har imidlertid en større rekkevidde og flere funksjoner for målretting, mens Bing Ads tilbyr tilgang til et publikum som kanskje ikke bruker Google som sin primære søkemotor.

Google Ads tilbyr søkeannonser, skjermannonser og en rekke andre annonseringsformater, mens Bing Ads har søkeannonser og innfødt annonsering. Når det gjelder søkeordsmålretting og visningsnettverk, er Google Ads kjent for å ha et mer omfattende tilbud sammenlignet med Bing Ads.

Konklusjon

Fordelene med Google Ads inkluderer et større søkevolum, et omfattende annonseringsnettverk bestående av både søkenettverket og displaynettverket, samt et bredere utvalg av søkeord og målretting. Dette gjør at Google Ads kan være en mer effektiv annonseringsplattform for mange bransjer.

På den annen side tilbyr Bing Ads en lavere kostnad per klikk og generelt mindre konkurranse, noe som kan være gunstig for annonsører med strammere budsjett. I tillegg har Bing en høyere klikkrate (CTR) for kjøps- og finanstjenester, siden Yahoo og MSN begge tilbyr økonomiske rapporter.

Når det gjelder forskjeller mellom de to plattformene, er søkevolumet for nøkkelord vesentlig lavere på Bing. Dette betyr at annonser kan nå færre potensielle kunder sammenlignet med Google Ads.

For å velge den mest hensiktsmessige plattformen for annonser bør annonsører vurdere målene og budsjettene for deres kampanjer, samt hvilke bransjer de ønsker å nå. Mens Google Ads kan være mer passende for de som søker bred eksponering og et større publikum, kan Bing Ads tilby kostnadseffektive muligheter i visse sektorer.

Vil du prate med en ekspert?

ZenNet AS er et markedsføringsbyrå i Oslo, som tilbyr tjenester til bedrifter over hele landet. 
Amanda Lekven
amanda@zennet.no
979 71 007
Innholdsfortegnelse
Primary Item (H2)
Les flere artikler
ZenNet AS er et markedsføringsbyrå som hjelper ambisiøse bedrifter med vekst via utvikling og drift av nettsider, samt. veiledning og bistand innen digital markedsføring. 
© 2024 ZenNet | Org nr 929 416 880
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram