Få tilbud

E-postmarkedsføring: Slik fungerer det i praksis

22. april 2024

E-postmarkedsføring er en form for digital markedsføring som gir bedrifter muligheten til å nå ut til sitt publikum på en personlig og målrettet måte. Det er en kostnadseffektiv måte å annonsere produktene eller tjenestene dine på, og det kan gi en betydelig avkastning på investeringen.

E-postmarkedsføring fungerer ved å sende ut e-postmeldinger til en liste over abonnenter som har gitt tillatelse til å motta slike meldinger. Disse meldingene kan inneholde alt fra nyhetsbrev og kampanjetilbud til personlige meldinger og velkomstpakker. Ved å bruke segmentering og automatisering kan bedrifter tilpasse meldingene til hver enkelt abonnent og øke sjansene for å konvertere dem til betalende kunder.

Det er viktig å merke seg at e-postmarkedsføring krever en strategi og planlegging for å lykkes. Bedrifter bør sørge for at de har en god liste over abonnenter som har gitt tillatelse til å motta meldinger, og at de sender ut relevant og verdifullt innhold som engasjerer og konverterer abonnentene. Med riktig tilnærming kan e-postmarkedsføring være en svært effektiv måte for bedrifter å øke salget og bygge varige relasjoner med sitt publikum.

I denne artikkelen lærer du følgende

 • E-postmarkedsføring er en kostnadseffektiv digital markedsføringsstrategi som lar bedrifter kommunisere direkte og personlig med abonnenter via e-post. 
 • Det er ulike typer e-postkampanjer, inkludert nyhetsbrev, kampanjetilbud og salgsfremmende e-poster, som alle tjener forskjellige markedsføringsmål.
 • Suksess i e-postmarkedsføring avhenger sterkt av kvaliteten på e-postlisten. 
 • Effektiv e-postmarkedsføring krever bruk av avanserte verktøy for automatisering og segmentering, for å tilpasse kommunikasjon basert på abonnenters atferd og preferanser.

Grunnleggende om e-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring har mange fordeler for bedrifter. For det første kan bedrifter nå ut til et stort antall potensielle kunder på en personlig og direkte måte. Dette gjør det lettere for bedrifter å bygge relasjoner med kundene sine og øke lojaliteten.

For det andre er e-postmarkedsføring en av de mest kosteffektive måtene å markedsføre på. Bedrifter kan nå ut til et stort antall potensielle kunder uten å bruke mye penger på markedsføring.

Ulike typer e-postkampanjer

Det finnes ulike typer e-postkampanjer som bedrifter kan bruke for å markedsføre sine produkter og tjenester. Noen av de vanligste typene er nyhetsbrev, kampanjer og salgsfremmende e-postmeldinger.

Nyhetsbrev er en type e-postkampanje som brukes til å sende ut nyheter og oppdateringer om bedriften til abonnentene. Dette kan inkludere informasjon om nye produkter og tjenester, kommende arrangementer og andre relevante nyheter.

Kampanjer er en annen type e-postkampanje som bedrifter kan bruke for å markedsføre sine produkter og tjenester. Dette kan inkludere spesielle tilbud og rabatter på produkter og tjenester, eller konkurranser og andre kampanjer som kan øke engasjementet blant abonnentene.

Salgsfremmende e-postmeldinger er en type e-postkampanje som brukes til å markedsføre spesifikke produkter og tjenester til abonnentene. Dette kan inkludere informasjon om nye produkter og tjenester, eller spesielle tilbud og rabatter på eksisterende produkter og tjenester.

Generelt sett er e-postmarkedsføring en effektiv og kosteffektiv måte for bedrifter å markedsføre sine produkter og tjenester til et stort antall potensielle kunder. Det er viktig at bedrifter tar seg tid til å utvikle en strategi for e-postmarkedsføring som passer til deres behov og mål, og at de bruker de ulike typene e-postkampanjer på en effektiv måte for å nå ut til abonnentene sine.

Bygge og vedlikeholde e-postlister

E-postmarkedsføring er en effektiv markedsføringsstrategi for å nå ut til potensielle kunder og drive salg. For å lykkes med e-postmarkedsføring, er det viktig å ha en kvalitets e-postliste. Her vil vi gi noen tips for å samle og opprettholde en god e-postliste.

Samle e-postadresser

For å bygge en e-postliste, trenger man først og fremst e-postadressene til potensielle kunder. Det er viktig å samle inn e-postadresser på en lovlig og etisk måte. Å kjøpe eller leie e-postlister er ikke anbefalt, da det kan føre til at man sender e-post til personer som ikke er interessert i produktet eller tjenesten man tilbyr.

Her er noen tips for å samle e-postadresser:

 • Bruk klare og fristende påmeldingsskjemaer på nettsiden, bloggen og sosiale medier.
 • Tilby en lead magnet, for eksempel en e-bok eller en gratis prøveperiode, i bytte mot e-postadressen til besøkende på nettsiden.
 • Arranger konkurranser eller kampanjer som krever at deltakerne oppgir e-postadressen sin for å delta.
 • Legg til en påmeldingslenke i e-postsignaturen din.

Det er også viktig å få samtykke fra personene man samler inn e-postadresser fra. Dette kan gjøres ved å inkludere en tydelig og enkel samtykkeerklæring på påmeldingsskjemaene.

Opprettholde Listehygiene

Å opprettholde listehygiene betyr å sørge for at e-postlisten er oppdatert og fri for inaktive eller ugyldige e-postadresser. Dette er viktig for å sikre at man ikke sender e-post til personer som ikke er interessert eller som ikke eksisterer lenger. Å sende e-post til inaktive eller ugyldige e-postadresser kan føre til at e-postene havner i spamfilteret eller at man blir rapportert som spam.

Her er noen tips for å opprettholde listehygiene:

 • Slett inaktive eller ugyldige e-postadresser fra listen jevnlig.
 • Send en velkomst-e-post til nye abonnenter for å bekrefte at e-postadressen er gyldig og for å gi dem muligheten til å melde seg av listen.
 • Inkluder en avmeldingslenke i alle e-postene man sender ut, slik at abonnentene kan melde seg av når som helst.
 • Unngå å kjøpe eller leie e-postlister, da disse ofte inneholder inaktive eller ugyldige e-postadresser.

Ønsker du å prate med en ekspert?

Zennet AS er et digitalt markedsføringsbyrå som tilbyr tjenester til bedrifter over hele landet. 

Innhold og design

Når det gjelder å skape interessant og godt innhold for e-postmarkedsføring, er det viktig å huske på at mottakerne dine vil ha en grunn til å åpne og lese e-postene dine. Det er derfor viktig å skrive engasjerende overskrifter og innhold som vil fange oppmerksomheten deres og oppfordre dem til å lese videre.

Det kan være lurt å tilby verdi til mottakerne dine, for eksempel ved å tilby eksklusive tilbud, rabatter, eller til og med gratis ressurser som videoer eller e-bøker. Det er også viktig å sørge for at innholdet ditt er relevant for mottakerne dine, så det kan være lurt å segmentere listen din og sende tilpassede e-poster til forskjellige grupper.

Design og maler

Design og maler spiller også en viktig rolle i e-postmarkedsføring. Det er viktig å sørge for at e-postene dine ser profesjonelle og tiltalende ut, slik at mottakerne dine vil være mer sannsynlig å åpne og lese dem.

Det finnes mange forskjellige maler og designalternativer å velge mellom, så det kan være lurt å eksperimentere med forskjellige stiler og se hva som fungerer best for deg og din bedrift. Husk å inkludere en klar og tydelig CTA (call-to-action) i e-postene dine, slik at mottakerne dine vet hva de skal gjøre videre.

Det kan også være lurt å inkludere visuelle elementer som bilder og videoer for å gjøre e-postene dine mer engasjerende og interessante. Men husk å ikke overdrive med for mange bilder eller for stor filstørrelse, da dette kan føre til at e-postene dine laster tregt eller havner i spam-mappen.

Juridiske aspekter

E-postmarkedsføring er en effektiv måte å nå ut til potensielle kunder og øke salget. Imidlertid er det viktig å være klar over de juridiske aspektene ved e-postmarkedsføring for å unngå mulige problemer og bøter.

Spam-lovgivning og Samtykke

Spam-lovgivning er en viktig del av e-postmarkedsføring. Det er viktig å sikre at e-postene du sender ut ikke blir ansett som spam. Spam er uønsket e-post som sendes ut i store mengder uten samtykke fra mottakeren. Dette kan føre til at e-postene dine blir blokkert eller havner i spam-mappen, og kan også føre til bøter.

For å unngå å bli ansett som spam, må du sikre at e-postene dine er relevante og at du har samtykke fra mottakeren. Det er viktig å gi mottakeren muligheten til å melde seg av nyhetsbrevet eller kampanjen din hvis de ikke lenger ønsker å motta e-post fra deg.

Samtykke er en viktig faktor når det gjelder e-postmarkedsføring. Du må ha samtykke fra mottakeren før du kan sende dem e-poster. Dette kan være i form av et aktivt samtykke, der mottakeren har meldt seg på nyhetsbrevet eller kampanjen din, eller et passivt samtykke, der mottakeren har gitt deg tillatelse til å sende dem e-poster ved å oppgi e-postadressen sin på nettstedet ditt.

Det er viktig å sikre at samtykket du har fra mottakeren er gyldig og at du har dokumentasjon på samtykket. Dette kan være i form av en logg over samtykket eller en bekreftelsese-post som bekrefter at mottakeren har gitt samtykke.

For å oppsummere, er det viktig å følge spam-lovgivningen og sikre at du har samtykke fra mottakeren før du sender ut e-poster. Dette vil bidra til å sikre at e-postene dine blir levert til mottakerens innboks og at du unngår mulige problemer og bøter.

Optimalisering og forbedring

En effektiv måte å optimalisere e-postmarkedsføringskampanjer på er å teste forskjellige elementer i kampanjene og tilpasse dem basert på resultatene. Dette kan inkludere testing av forskjellige emnelinjer, avsenderadresser, tidspunkter for utsendelse og innhold i e-postene.

Ved å teste og tilpasse kampanjene kan man øke åpnings- og klikkratene, og dermed øke sjansen for konverteringer. Det er viktig å huske på at testing og tilpasning er en kontinuerlig prosess, og at man bør fortsette å teste og tilpasse kampanjene for å oppnå best mulig resultater.

Øke åpnings- og klikkrater

For å øke åpnings- og klikkratene i e-postmarkedsføringskampanjer kan man ta i bruk ulike strategier. En viktig faktor er å sørge for at emnelinjen er engasjerende og relevant for mottakeren. Det kan også være lurt å teste forskjellige tidspunkter for utsendelse for å finne ut når mottakerne er mest aktive.

En annen strategi er å optimalisere innholdet i e-postene for å øke engasjementet. Dette kan inkludere å bruke tydelige CTA-er (call-to-action), å inkludere personlig tilpasset innhold og å sørge for at e-postene er godt strukturert og lett å lese.

Søkemotoroptimalisering (SEO) kan også spille en rolle i å øke åpnings- og klikkratene i e-postmarkedsføringskampanjer. Ved å optimalisere innholdet i e-postene for søkemotorer kan man øke synligheten og dermed øke sjansen for at mottakerne åpner og klikker på e-postene.

Integrering med andre kanaler

E-postmarkedsføring er en kraftig markedsføringskanal som kan brukes til å øke trafikken til nettstedet ditt og øke salget. Men det fungerer enda bedre når det integreres med andre markedsføringskanaler.

Sosiale medier og e-postmarkedsføring kan utfylle hverandre på mange måter. For eksempel kan du bruke sosiale medier til å øke antall abonnenter på e-postlisten din ved å legge ut innlegg som oppfordrer folk til å melde seg på nyhetsbrevet ditt. På samme måte kan du bruke e-postmarkedsføring til å øke følgerne dine på sosiale medier ved å inkludere lenker til profilene dine i e-postene dine.

Bruk av Analyseverktøy

Analyseverktøy som Google Analytics kan være svært nyttige når du integrerer e-postmarkedsføring med andre kanaler. Du kan bruke disse verktøyene til å spore trafikken til nettstedet ditt fra e-postkampanjer, og deretter analysere denne trafikken for å finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer. På denne måten kan du optimalisere e-postkampanjene dine for å øke trafikken til nettstedet ditt og øke salget.

Alt i alt kan integrering av e-postmarkedsføring med andre markedsføringskanaler være svært effektivt for å øke trafikken til nettstedet ditt og øke salget. Ved å bruke sosiale medier og analyseverktøy kan du få enda bedre resultater.

Fremtidige trender

E-postmarkedsføring har vært en av de mest effektive måtene å nå ut til kunder og potensielle kunder i mange år. Men det betyr ikke at taktikken ikke utvikler seg. Fremtidige trender innen e-postmarkedsføring vil fokusere på personalisering og automatisering ved hjelp av maskinlæring.

Personalisering

Personalisering har vært en viktig del av e-postmarkedsføring i mange år. Men i fremtiden vil personalisering bli enda mer avansert. Markedsførere vil bruke mer data og avanserte algoritmer for å lage e-poster som er skreddersydd for hver enkelt kunde. Dette vil hjelpe bedrifter å øke engasjementet og konverteringsraten.

Maskinlæring

Maskinlæring vil spille en stadig større rolle i e-postmarkedsføring i fremtiden. Ved å bruke maskinlæring vil markedsførere kunne automatisere mange oppgaver, som å sende ut e-poster basert på bestemte handlinger fra kundene. Dette vil gjøre det lettere for bedrifter å holde kontakten med kundene og øke effektiviteten i markedsføringen.

For å dra nytte av disse trendene, må bedrifter investere i avanserte verktøy og teknologi som kan hjelpe dem med å automatisere og personalisere e-postmarkedsføringen. Dette vil kreve en økt forståelse av hvordan markedsføring fungerer og hvordan man kan bruke data og teknologi til å øke effektiviteten i markedsføringen. Ved å gjøre dette vil bedrifter kunne tilby bedre kundeopplevelser og øke konverteringsraten i e-postmarkedsføringen.

Avslutning

E-postmarkedsføring kan være en effektiv måte å nå ut til potensielle kunder og øke salg og inntekter. For å lykkes med en e-postmarkedsføringsstrategi, er det viktig å ha en tydelig plan og et realistisk budsjett. Det er også viktig å måle ROI for å sørge for at markedsføringsstrategien gir ønskede resultater.

Når du setter opp en e-postmarkedsføringsstrategi, bør du først og fremst fokusere på å bygge en relevant og kvalitetsrik e-postliste. Dette kan gjøres ved å tilby kunder noe av verdi i bytte mot deres e-postadresse. Deretter kan du segmentere listen og tilpasse e-postene etter mottakerens interesser og behov.

Det er også viktig å sørge for at e-postene er godt utformet og har en klar og tydelig CTA (call-to-action). Testing av e-poster før utsendelse kan også være lurt for å sikre at de fungerer som de skal og gir ønsket respons.

Når det gjelder ROI, kan det være vanskelig å måle nøyaktig hvor mye inntekt som kommer fra e-postmarkedsføring. Men ved å sette opp konkrete mål og måle resultater, kan du få en god indikasjon på om strategien fungerer som den skal.

Til slutt er det viktig å ha et realistisk budsjett for e-postmarkedsføring. Dette kan variere avhengig av virksomhetens størrelse og mål, men det er viktig å ikke overinvestere og sørge for at budsjettet er i tråd med forventede resultater.

Ønsker du å prate med en ekspert?

Zennet AS er et digitalt markedsføringsbyrå som tilbyr tjenester til bedrifter over hele landet. 
Amanda Lekven
amanda@zennet.no
979 71 007
Innholdsfortegnelse
Primary Item (H2)
Les flere artikler
ZenNet AS er et markedsføringsbyrå som hjelper ambisiøse bedrifter med vekst via utvikling og drift av nettsider, samt. veiledning og bistand innen digital markedsføring. 
© 2024 ZenNet | Org nr 929 416 880
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram